Naložené hermelíny podle copywritera


04-10-2007 19:49 - Zdroj: www.madcow.cz/vzorek
Abychom se pořád nebavili jen o tom našem podivném oboru, rozhodl jsem se, že zveřejním můj oblíbený recept na nakládaný hermelín. Vyhovím tak zároveň Danovi, který ho po mně nedávno chtěl. Trochu nepříjemný je fakt, že jsem recept ztratil, takže to budu psát z hlavy, která občas vypovídá službu. Můj domácí hermelín, který je tak jedinečný a nesrovnatelný s nabídkou hospodských hermelínů, vyrábím následujícím způsobem. Sedlčanské hermelíny rozkrojím uprostřed. Pak rozmačkám opravdu velké množství česneku, smíchám ho se solí, mletým pepřem, mletou sladkou červenou paprikou, rozdrcenými chilli papričkami a nakrájenými feferonkami. Takto připravenou směs natřu v silnější vrstvě na jednu půlku hermelínu a přiklopím druhou částí. Obřad potírání opakuji i u ostatních hermelínů, přičemž připravené kousky odkládám stranou. Dále si připravím větší množství cibule (nakrájím ji na tenčí kolečka), vylovím několik naložených feferonek, nesmí chybět několik bobkových listů, menší počet celých kuliček černého pepře a nového koření. Pokud mám všechny ingredience připravené, vkládám postupně hermelíny, cibuli a ostatní ingredience do větší skleněné nádoby. Geniální směs pak utopím rostlinným olejem, uzavřu alobalem a dám do komory na pár dní uzrát. Do pochoutky se pustím, až jsou hermelíny pěkné změklé. Nesmí k nim chybět čerstvý chléb a dobře vychlazený Budvar. Tak a teď mám takovou chuť na hermelín, že asi půjdu do hospody… Nechte si chutnat! - Pokračovat...
addthis





Poslední příspěvky z blogu:
www.madcow.cz/vzorek



Zašlete svůj blog
Požadavky na Blog
Ochrana osobních údajů
Kontakty

This site uses Thumbshots previews