Od krav ke kanibalům - část třetí


12-07-2006 13:04 - Zdroj: vegetarian.blog.cz
Možná, že myšlenku "recyklačních" továren neznáte. Sám jsem se teprve nedávno dozvěděl o tomto průmyslu zpracovávajícím mrtvá zvířata a odpadní maso.Hovězí! To je dnes k večeři. A přesto znovuzpracování představuje multi-miliardový obchod a tato zařízení pracují 24 hodin denně všude po celé Americe a pracují už léta. Je zvláštní, že jen málo z nás o nich někdy slyšeli... Podívejme se na článek z podzimu 1999 z Earth Islan Journal nazvaný "Odvrácená strana recyklace": "Podlaha kafilérky je pokryta hromadami "surového materiálu": tisíce mrtvých psů a koček, hlavy a kopyta ze skotu, ovcí, prasat a koní, celí skunci, krysy a mývali - to vše čeká na zpracování. V devadesáti stupňovém horku se zdá, že hory mrtvých zvířat žijí vlastním životem, protože zdechliny se hemží červy. Přijíždějí dva šátky maskovaní muži na malý buldozerech a nakládají "surovinu" do 10 stop hluboké jámy z nerezové oceli. Tuto špinavou práci dělají ilegální pracující z Mexika. Obrovský drtič na dně jámy se začíná otáčet. Praskající kosti a lisující se maso vydávají zvuky jako v noční můře, na kterou se nedá zapomenout. Kafilerní postup je proces, při kterém se vaří surový zvířecí materiál, aby se odstranila vlhkost a tuk. Kafilerie je jako obrovská kuchyně. Vařič, nebo "kuchař", míchá suroviny tak, aby udržel určitý poměr mezi zdechlinami domácích zvířat, hospodářských zvířat, odpadů z drůbeže a supermarketů. Když jsou masa rozsekána na malé kousky, přepraví se k dalšímu šroubu na jemné drcení. Pak se vaří hodinu při 280 stupních. Vaření probíhá kontinuálně 24 hodin denně, sedm dní v týdnu a maso při něm odtaje od kostí do horké "polévky". Při vaření vytvoří polévka tuk, žluté sádlo nebo lůj, který stoupá nahoru tam je odstraněn. Uvařené maso a kosti se posílají na kladivový drtič, který ... - Pokračovat...
addthis





Poslední příspěvky z blogu:
vegetarian.blog.cz



Zašlete svůj blog
Požadavky na Blog
Ochrana osobních údajů
Kontakty

This site uses Thumbshots previews